EGÉSZSÉG -SZÉPSÉG -ÜZLETmargarett48
MENŰ
 

https://i0.tagstat.com/skins/0a3/0PNxgNKzXK.gif

Image du Blog brigitte48.centerblog.net

 

https://i0.tagstat.com/skins/0a3/0PNxgNKzXK.gif

 

 

 

Image du Blog coxilanddu26.centerblog.net
 

 


 

 

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

 

 

Krácsonyi képek angyalkás

 

 

 
VERSEIM
 
Bajor konyha

BAJOR KONYHA

 

Bajor csülök

Hozzávalók (4 személyre): 4 evőkanál olaj, 5 cikk fokhagyma, 2 teáskanál köménymag, 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors, 2 db kb. 80 dkg-os sertéscsülök, 1 teáskanál morzsolt majoránna, 3 dl sör. A három cikk apróra zúzott fokhagymát keverjük el köménymaggal, borssal, majoránnával és olajjal. A húst tisztítsuk meg, legvastagabb részén vágjuk csontig, majd zsíros bőrrészén vagdossuk be. Kenjük be jól a fenti fűszeregyveleggel, és lefedve tegyük pihenni a hűtőbe 3 órányit. Készítsük elő a grillfelszerelést, húzzuk a csülköt forgónyársra, a maradék fokhagymával spékeljük meg, majd sütés alatt gyakran kenegessük a visszamaradt fűszeres olajjal. Negyedórával a sütés befejezése előtt kenjük be a csülköt sörrel mindaddig, míg piros, ropogós felületű lesz.

 

Bajor fasírozott

Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evőkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belőle. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés pirospaprikával megszórom, felengedem kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezem bele az elkészített kisgombócokat. Ízesítem sóval és még majorannával. puhára főzöm (főzési idő kb. 10-15 perc), ha kész a lisztet elkeverem a tejföllel vagy tejszínnel, besűrítem, összeforralom, és kész van. Mellé tálalhatok köretként nokedlit, krumplipürét.

 

Bajor fánk

Hozzávalók: Vaj 3 dkg, tojás 1 db, tojássárgája 3 db, cukor 3 dkg, só 1 késh., rum 1 kk., élesztő 3 dkg, tej 1 dl, liszt 90 dkg, tej 3.5 dl. Három dkg vajat, 1 egész tojást, 3 dkg cukrot és 3 tojás sárgáját pici sóval habosra keverünk. Azután teszünk bele egy kk. rumot, 3 dkg tejben áztatott élesztőt, 90 dkg lisztet és annyi tejet, hogy kemény tészta legyen. Jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk. Kelés után úgy járunk el vele, mint a fánkkal, azzal a különbséggel, hogy zsírba tevéskor két ujjunkkal a közepén lyukat készítünk és a tálaláskor a lyukba, tetszés szerinti ízt teszünk.

 

Bajor felvágott

Hozzávalók: 1 kg 75 dkg kövérkés sertéshús, 50 dkg szalonnabőrke, 1 dkg fokhagyma, 1 dkg őrölt fehér bors, 2 dkg édes paprika, 25 dkg szalonna, fél dkg szegfűbors, ízlés szerint só. Elkészítése: A szalonnabőrkét sós vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a kicsontozott húst is. Ha már mindkettő puha, a léből kivéve lecsöpögtetjük. A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk (de nem daráljuk), a szikkadt húst és szalonnabőrkét pedig kis lyukú darálón ledaráljuk. A megtisztított, szétzúzott és péppé nyomott fokhagymát, a porrá tört fűszereket összekeverjük a darált húsokkal, a kockázott szalonnával és annyi abálólével, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk. Vastagbélbe közepes keménységűre töltjük, majd a maradék abálólében - amelyet szükség szerint felöntünk vízzel - a bél vastagságához mérten 2 és fél -3 órán keresztül abáljuk. Az abálóléből kivéve két deszka között nehezékkel préseljük, amíg teljesen ki nem hűlt. Ezután hűtőszekrénybe tesszük, és 8-10 napig tárolhatjuk.

 

Bajor gombapaprikás galuskával

Hozzávalók: 40-50 dkg sampinyon gomba, 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt, zacskós pörkölt por, Knorr, Maggi. A galuskához: hagyományos nokedli-tészta alap, plusz 2-3 evőkanál búzadara, 1 csomag kapor, evőkanálnyi zsiradék. Elkészítése: A gombáknak a szárát levágjuk, majd sós vízben áztatjuk. Utána erősen megkefélve letisztítjuk, s héját nem lehúzva a fejeket negyedekre daraboljuk. A pörkölt porból az ajánlás szerint pörkölt alapot készítünk, melybe a gombák szárát beledaraboljuk. Mikor megpuhult botmixerrel leturmixoljuk. Végül a darabolt gombafejeket beledobjuk, s így együtt puhára pároljuk. Ízlés szerint a végén joghurttal, vagy tejföllel behabarjuk, hogy paprikás jellegét megkapja. Hagyományos módon nokedli-tésztát készítünk, melybe 2-3 kanál búzadarát teszünk, sűrűség szerint. Ezt húsvágó deszkáról, kanállal vagy késfokával a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A frissen vágott zöldkaprot egy kanálnyi zsiradékon megdinszteljük és ebbe a leszűrt, leöblített galuskát beleforgatjuk. Forró tányérra ízlésesen tálaljuk a gombapaprikással.

 

Bajor káposztás csülök

Besózunk két szép, nagy, mellső nem füstölt sertéscsülköt és a kukta fazékba helyezett betétre rakjuk. Aláöntünk másfél dl vizet és a fazekat lezárva, a jelzéstől számítva kb. 40 percig pároljuk. 70 dkg savanyú káposztát alaposan kinyomkodunk és a hajszálvékony szalonnaszeletekkel bélelt (előzőleg beáztatott) cserépedénybe rakjuk. Közékeverünk egy fél kg-nyi megtisztított, vékonyan felszeletelt almát, és tetejére fektetjük a puha csülköket. Megöntözzük a kuktában a csülök alatt képződött lével és a cserépedényt lefedve, a sütőben egy óráig sütjük. (Készíthetjük hagymásan is: egy fej apróra vagdalt hagymát a leterített almás rétegbe keverünk)

 

 

 

 

Bajor csülök

Hozzávalók (4 személyre): 4 evőkanál olaj, 5 cikk fokhagyma, 2 teáskanál köménymag, 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors, 2 db kb. 80 dkg-os sertéscsülök, 1 teáskanál morzsolt majoránna, 3 dl sör. A három cikk apróra zúzott fokhagymát keverjük el köménymaggal, borssal, majoránnával és olajjal. A húst tisztítsuk meg, legvastagabb részén vágjuk csontig, majd zsíros bőrrészén vagdossuk be. Kenjük be jól a fenti fűszeregyveleggel, és lefedve tegyük pihenni a hűtőbe 3 órányit. Készítsük elő a grillfelszerelést, húzzuk a csülköt forgónyársra, a maradék fokhagymával spékeljük meg, majd sütés alatt gyakran kenegessük a visszamaradt fűszeres olajjal. Negyedórával a sütés befejezése előtt kenjük be a csülköt sörrel mindaddig, míg piros, ropogós felületű lesz.

 

Bajor fasírozott

Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evőkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belőle. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés pirospaprikával megszórom, felengedem kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezem bele az elkészített kisgombócokat. Ízesítem sóval és még majorannával. puhára főzöm (főzési idő kb. 10-15 perc), ha kész a lisztet elkeverem a tejföllel vagy tejszínnel, besűrítem, összeforralom, és kész van. Mellé tálalhatok köretként nokedlit, krumplipürét.

 

Bajor fánk

Hozzávalók: Vaj 3 dkg, tojás 1 db, tojássárgája 3 db, cukor 3 dkg, só 1 késh., rum 1 kk., élesztő 3 dkg, tej 1 dl, liszt 90 dkg, tej 3.5 dl. Három dkg vajat, 1 egész tojást, 3 dkg cukrot és 3 tojás sárgáját pici sóval habosra keverünk. Azután teszünk bele egy kk. rumot, 3 dkg tejben áztatott élesztőt, 90 dkg lisztet és annyi tejet, hogy kemény tészta legyen. Jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk. Kelés után úgy járunk el vele, mint a fánkkal, azzal a különbséggel, hogy zsírba tevéskor két ujjunkkal a közepén lyukat készítünk és a tálaláskor a lyukba, tetszés szerinti ízt teszünk.

 

Bajor felvágott

Hozzávalók: 1 kg 75 dkg kövérkés sertéshús, 50 dkg szalonnabőrke, 1 dkg fokhagyma, 1 dkg őrölt fehér bors, 2 dkg édes paprika, 25 dkg szalonna, fél dkg szegfűbors, ízlés szerint só. Elkészítése: A szalonnabőrkét sós vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a kicsontozott húst is. Ha már mindkettő puha, a léből kivéve lecsöpögtetjük. A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk (de nem daráljuk), a szikkadt húst és szalonnabőrkét pedig kis lyukú darálón ledaráljuk. A megtisztított, szétzúzott és péppé nyomott fokhagymát, a porrá tört fűszereket összekeverjük a darált húsokkal, a kockázott szalonnával és annyi abálólével, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk. Vastagbélbe közepes keménységűre töltjük, majd a maradék abálólében - amelyet szükség szerint felöntünk vízzel - a bél vastagságához mérten 2 és fél -3 órán keresztül abáljuk. Az abálóléből kivéve két deszka között nehezékkel préseljük, amíg teljesen ki nem hűlt. Ezután hűtőszekrénybe tesszük, és 8-10 napig tárolhatjuk.

 

Bajor gombapaprikás galuskával

Hozzávalók: 40-50 dkg sampinyon gomba, 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt, zacskós pörkölt por, Knorr, Maggi. A galuskához: hagyományos nokedli-tészta alap, plusz 2-3 evőkanál búzadara, 1 csomag kapor, evőkanálnyi zsiradék. Elkészítése: A gombáknak a szárát levágjuk, majd sós vízben áztatjuk. Utána erősen megkefélve letisztítjuk, s héját nem lehúzva a fejeket negyedekre daraboljuk. A pörkölt porból az ajánlás szerint pörkölt alapot készítünk, melybe a gombák szárát beledaraboljuk. Mikor megpuhult botmixerrel leturmixoljuk. Végül a darabolt gombafejeket beledobjuk, s így együtt puhára pároljuk. Ízlés szerint a végén joghurttal, vagy tejföllel behabarjuk, hogy paprikás jellegét megkapja. Hagyományos módon nokedli-tésztát készítünk, melybe 2-3 kanál búzadarát teszünk, sűrűség szerint. Ezt húsvágó deszkáról, kanállal vagy késfokával a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A frissen vágott zöldkaprot egy kanálnyi zsiradékon megdinszteljük és ebbe a leszűrt, leöblített galuskát beleforgatjuk. Forró tányérra ízlésesen tálaljuk a gombapaprikással.

 

Bajor káposztás csülök

Besózunk két szép, nagy, mellső nem füstölt sertéscsülköt és a kukta fazékba helyezett betétre rakjuk. Aláöntünk másfél dl vizet és a fazekat lezárva, a jelzéstől számítva kb. 40 percig pároljuk. 70 dkg savanyú káposztát alaposan kinyomkodunk és a hajszálvékony szalonnaszeletekkel bélelt (előzőleg beáztatott) cserépedénybe rakjuk. Közékeverünk egy fél kg-nyi megtisztított, vékonyan felszeletelt almát, és tetejére fektetjük a puha csülköket. Megöntözzük a kuktában a csülök alatt képződött lével és a cserépedényt lefedve, a sütőben egy óráig sütjük. (Készíthetjük hagymásan is: egy fej apróra vagdalt hagymát a leterített almás rétegbe keverünk)

 


 
©

 

pépé mémé

http://ekladata.com/KrXVeicpwx_7N7CD04_XYCe-2VE.jpg

eb8d6d4b.gif

chandeleur-jolie femme-crêpe-recette-personnage-cuisinière

eb8d6d4b.gif

oeufs pique-nique

BAJOR SÖRÖS BORDA

 

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj, 3-4 vöröshagyma, 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors,1 csapott kávéskanál őrölt őrölt kömény, 3 evőkanál étolaj, két-három evőkanál mustár, 5 dl sör.

Elkészítés:

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk. (Klopfolni nem kell. Úgy jó, ha a hússzeletek nem túl vékonyak.)

A hagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.

Az étolajon hirtelen átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát: a húsokat a felforrósított olajba tesszük, egy-egy oldalukat 2-3 percig sütjük, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük.

A hússütés után visszamaradt olajban kicsit átsütjük a hagymakarikákat, de ne barnítsuk meg őket. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt és pici őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a sör felével, aztán beletesszük a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk. Ha a leve elfő, apránként pótoljuk a megmaradt sörrel. Úgy jó, ha a lé éppen ellepi a húst.

Az elkészült ételt tálalhatjuk krumplival, rizzsel vagy tésztával is, de egy szelet friss kenyérre is nagyon finom.

Missy_1.gif

gifchandeleur2.gif

Missy_1.gif

Grillezett bajor csülök, bajor káposztával és burgonyagombóccal


Hozzávalók:
A húshoz:
4 db kisebb, nyers csülök (nem füstölt!),
zöldségleves,
malátasör,
só,
bors,
babérlevél,
szegfűszeg,
borókabogyó.


A káposztához:
80 dkg kockára vágott fehérkáposzta,
10 dkg kockára vágott, füstölt császárszalonna,
1 fej kockára vágott hagyma,
só,
bors,
köménymag,
3 dl barna alapmártás=spanyol mártás, hozzávalók: 60 dkg csont (marha/borjú/sertés/birka), 2 evőkanálnyi paradicsompüré, 25 dkg mirepoix (répa, zeller, póré, fehérrépa), 2 fej vöröshagyma, 1 liter száraz vörösbor, egész bors, babérlevél, friss kakukkfű, zsiradék, só.


A burgonyagombóchoz:
5 dl tej,
12,5 dkg búzadara,
1 kg burgonya,
só.
Missy_1.gif
Elkészítés:
A hús elkészítése:
A csülköket zöldségleves és malátasör keverékébe tesszük, s babérlevél, szegfűszeg, borókabogyó, só és bors hozzáadásával kb. 1-1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. A főzőlevet beforraljuk. A csülköket rácsra tesszük, alájuk tepsit helyezünk. A beforralt főzőlével, illetve a lecsurgó pecsenyelével, majd malátasörrel kenegetve sütőben sütjük ropogós-pirosra.

A bajor káposzta elkészítése:
A szalonnát, hagymát, káposztát kevés zsiradékon megpirítjuk, sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük majd, a barnamártást hozzáadva puhára pároljuk.
Barnamártás elkészítése:
A zöldséget kockázd fel, a vöröshagymát (héjastól) vágd negyedekbe. A feldarabolt csontot egy nagy edényben erős tűzön, kis kanál zsiradékon pirítsd sötétre, add hozzá a hagymát, a zöldségeket, a borsot, és pirítsd tovább, majd a paradicsompürét beletéve még egy pár percig erős tűzön forgasd (ez a tomatizálás). Öntsd rá a vörösbort, majd felforrás után lassú tűzön főzd 3-4 órát, az elfőtt levet mindig kis vízzel pótold. Passzírozd át, majd a fazékba visszatéve sűrítsd be a felére.
Aromátokat (azaz erős ízű, illatú friss fűszereket) belefőzve húsételekhez használhatod. (Érdemes egyszerre többet főzni belőle, mert jégkockatartóban lefagyasztva, majd nejlonzacskóban tárolva kb. 3 hónapig eláll.)
Missy_1.gif

A burgonyagombóc elkészítése:
A tejhez egy fél teáskanálnyi sót adunk, beleszórjuk a grízt, azzal egyszer felforraljuk, majd a tűzről lehúzva 30 percig pihentetjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük. A reszeléket egy konyharuhába téve alaposan kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tejbegrízt, azzal alaposan kikeverjük, s sóval ízesítjük. Kis, kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formálunk a masszából, s azokat - kevés keményítővel dúsított - bő sós vízben, egyszeri felforrás után, gyenge tűzön megfőzzük. (Elkészültét abból lehet megállapítani, hogy a gombócok fel

Missy_1.gif

Le p'tit déj est servi !!!

 

A la pâte !

 

eb8d6d4b.gif

A la pâte

 

Missy_1.gif

 

eb8d6d4b.gif

 

FETE DES MAMIES

 
FL jobb

 

CSEND GYÜMÖLCSE AZ IMA': május 2013

 

 

https://i0.tagstat.com/skins/0a3/0PNxgNKzXK.gif

 
számláló
Indulás: 2007-04-29
 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.